Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

kOsh legt nieuwe belevingstuin aan voor dagverzorgingscentrum Cado Herentals

Cado opening tuin

Vandaag is de nieuwe tuin van Dagcentrum Cado Herentals officieel geopend.  Het is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen het dagcentrum (op initiatief van Anja Schellens) en de leerkrachten en leerlingen van het 5e jaar Tuinaanleg en -beheer van kOsh.

'Wat voorheen een simpele grasvlakte was, is omgebogen naar een aangename tuin met diverse planten, bomen, wandelstroken,..',  zegt Maarten Van Dyck, leerkracht Tuinbouw kOsh. 

'We hebben het ontwerp mee uitgetekend en zijn de leerlingen er mee aan de slag gegaan. Ook alle planten zijn gekweekt in de serres van de tuinbouwafdeling van de school.

Leerlingen, leerkrachten en iedereen die hieraan heeft meegewerkt, mag heel trots zijn op het resultaat.'

 

Bart Michiels (CD&V) : 'Cado is een succes : al 33.000 zorguren sinds opening'

Schepen Bart Michiels (CD&V) : 'Cado is een succes, bewijzen ook de cijfers.   Sinds de opening hebben we hier zo’n 90 mensen die thuis-weg-van-thuis kunnen bieden, en hebben we meer dan 33.000 zorguren verleend. 33.000 uur dat mensen kwalitatief en vol liefde geholpen worden.

We droomden van een interactieve tuin, waar mensen rust, schoonheid en natuur konden beleven volgens hun eigen mogelijkheden. Waar hun zintuigen geprikkeld zouden worden, waar ze zich geborgen konden voelen.

Tussen droom en daad staan soms 'weten' in de weg en praktische bezwaren. Maar in onze CADO hoeft dat niet zo te zijn. Anja trok ermee naar mijn voorganger, Peter Bellens. Die raakte meteen enthousiast, en reserveerde €17.000 voor dit project.'

 

Gedenkplaatje voor gewezen schepen Peter Bellens 

'Precies het feit dat jongeren (kOsh-leerlingen Tuinbouw, red.) hun talent inzetten voor andere generaties vond Peter een fantastische meerwaarde hebben, en ik denk dat we dat nu allemaal wel vinden als we het eindresultaat zien', vervolgt Michiels.

'Precies ook daarom geven we Peter hier met een gedenkplaatje een plaats in de tuin, als herinnering aan één van die kleine, maar oh zo belangrijke projecten waar hij zijn schouders onder zette.'

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.

Cado tuin realisatie kOsh Campus Scheppersstraat - leerkacht Maarten Van Dyck

Cado tuin realisatie kOsh Campus Scheppersstraat - leerkacht Maarten Van Dyck

Vorselaarsebaan 1, Herentals, België

Cado opening tuin

Deel dit artikel